Woord van de dag: Hologram

Complottheorieën blijven onverminderd populair. Sommige mensen claimen bijvoorbeeld dat de man waarvan we denken dat hij Poetin is, in werkelijkheid een hologram zou zijn. Zelf zou hij al jaren niet meer leven, maar het hologram lijkt zo echt dat niemand dat in de gaten heeft. Ergens zit daar wel wat in. Want waarom is Poetin’s favoriete tafel zo lang? Om niet ontmaskerd te worden, volgens de complotaanhangers. Een hologram kun je immers niet aanraken. Aan die tafel kan niemand per ongeluk een hand door hem heen steken en ontdekken dat hij niet echt is. Daarom heet het misschien ook zo: een hologram is hol.

De hamvraag is natuurlijk wie dat hologram heeft gemaakt. Vermoedelijk de “ze”, die ook in ieder ander complot de hoofdrol spelen (voorbeeld: “Ze” gebruiken chemtrails om corona te verspreiden). De mysterieuze doch invloedrijke “ze”, waarvan geen enkele complotaanhanger je kan vertellen wie het nou eigenlijk concreet zijn…