Woord van de dag

Mensen vragen mij wel eens: “Hoe kom je toch steeds aan een woord van de dag?” Heel simpel. Ik kom ze gewoon tegen. Bijvoorbeeld in de krant (“bijbanenstapelaar”), bij de Ikea (“woonplant”), op kantoor (zogeheten managers’ speak), in de supermarkt (koekjes met “meervezel”) en ga zo maar door.

Ik denk graag na over woorden. Sommige woorden vind ik zo opvallend, grappig, irritant of verrassend, dat ik er het Woord van de dag van maak. Het Woord van de dag is een korte taalobservatie in de vorm van een overpeinzing, anekdote of analyse met een twist.

Kom jij ook wel eens een woord tegen waarover je je verbaast? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s