Woord van de dag: Kliederboel

Net als het woord van gisteren, ook vandaag een observatie uit de snackbar. Want wat voor slaatje wordt er eigenlijk bedoeld, als je ergens een slaatje uit slaat? Ik ken slaatje niet anders dan een mengsel van mayo, aardappel, slachtresten en een enkele doperwt, opgefrist met een stukje augurk of zo’n knalgeel uitje. Maar het heeft weinig meer te maken met de groente die we sla noemen. Wel is het slaatje nauw verwant aan zijn grote broer, de salade. Een salade bevat vaak relatief veel dierlijke ingrediënten. Het is niet voor niets dat de huzarensalade, tonijnsalade en eiersalade zo populair zijn. Hoe meer vet een salade bevat, hoe meer die zich op het terrein van het slaatje begeeft. Dus als je ergens een slaatje uit slaat, ben je eigenlijk gewoon een tube mayonaise aan het uitknijpen. Woord van de dag: Kliederboel.