Woord van de dag: Paasinflatie

Hoewel je in de supermarkt het paasthema niet kunt missen, heb ik toch helemaal niet het gevoel dat het dit weekend Pasen is. Zou dat misschien juist komen doordat het thema zo langdurig aanwezig is?

Als je op het aanbod in de winkels af gaat, zou het immers al maanden ieder willekeurig weekend Pasen kunnen zijn. En hoe langer je een thema opgedrongen krijgt, hoe gewoner het wordt, dus hoe minder het nog opvalt, en hoe minder vaak je er überhaupt nog bij stilstaat dat je de bijbehorende producten zou kunnen kopen.

De aanloop tot het feest wordt op deze manier kunstmatig opgerekt. De nasleep gaat echter zeer rap. Zodra de hazen chocolade-eitjes een kortingssticker krijgen, dan weet je dat het vorig weekend Pasen was. En dat de winkels de komende weken vol zullen liggen met oranje-artikelen voor Koningsdag.