Woord van de dag: Jegging

Ik ontving een dikke, gedrukte catalogus van een kledingzaak waarvan ik alweer was vergeten dat ik er ooit online iets had besteld. Enorm verspilde moeite dus, en zonde van het papier en de inkt. Sowieso is het niet meer van deze tijd om reclameboekwerken per post te versturen. Ik heb mijn klantenaccount bij die winkel dan ook meteen opgezegd. 

Maar goed, omdat ik dat boekwerk nou eenmaal in huis had, heb ik het toch maar even doorgebladerd. Blijk ik er zomaar het woord van de dag in tegen te komen! Namelijk jegging. Dat is een superstrakke broek van stretchy materiaal dat op spijkerstof lijkt. Dus eigenlijk gewoon een skinny jeans. Alleen is de skinny jeans – net als een papieren catalogus – ook niet meer van deze tijd. De broeken zijn nu toch allemaal weer wijder.

Misschien daarom juist die jegging: als poging van de skinny jeans om vermomd de markt terug te winnen.