Woord van de dag: Eindwoning

Onlangs zag ik op Funda een “eindwoning” in het aanbod. Geen idee wat dat was. Misschien het tegenovergestelde van een starterswoning; dus een appartement (lees: kamertje met wc, douche en kookplaat) in het verzorgingstehuis waar je helemaal aan het eind van je leven zult wonen.

Maar toen ik de advertentie opende, bleek het een eengezinswoning te zijn. Ik verwachtte dat die – als eindwoning – dan in ieder geval aan het einde van een straat zou liggen. Maar ook dat was niet het geval. Het was een huis op de hoek van een blok rijtjeswoningen, ergens halverwege een straat, met een smal achterommetje ernaast, waarna een nieuw blok rijtjeswoningen begon.

Dus blijkbaar is “eindwoning” gewoon een nieuw synoniem voor “hoekhuis”. Waarschijnlijk een poging van makelaars om de prijzen te blijven opstuwen, nu de gestegen hypotheekrente wel eens een remmende factor zou kunnen worden.