Woord van de dag: Regisseur

Regisseur vond ik altijd een tot de verbeelding sprekend beroep. Iemand die de creatieve supervisie voert bij het maken van een film, theatervoorstelling of televisieprogramma. Maar het beroep heeft aan aantrekkingskracht ingeboet. Tegenwoordig tref je regisseurs namelijk vooral buiten de artistieke wereld. Sla de gemiddelde vacaturebank er maar op na. Je hebt ze in soorten en maten: Regisseur openbare ruimte, regisseur asset management, regisseur bagage afhandeling systeem, of regisseur sociaal domein aandachtsgebied WMO. Daarnaast heb je de regioregisseur, de zorgregisseur, de procesregisseur, of de noem-maar-op-regisseur. Wat al deze regisseurs gemeen hebben, is dat het om vage kantoorfuncties lijkt te gaan waar mensen met een creatieve geest weinig gelukkig van zullen worden. Gezocht: Woordinflatieregisseur.