Woord van de dag: Boodschappen

We weten allemaal dat de boodschappen steeds duurder zijn. Maar er is iets bijzonders met dat woord aan de hand. Ik heb het idee dat boodschappen tegenwoordig vooral refereert naar wat je in de supermarkt koopt, of eventueel de drogist. Dus dat het synoniem is geworden voor levensmiddelen.

Maar als ik de stad in ga en bij de Sting een spijkerbroek koop, en bij de Blokker een steelpan, en bij de Bruna een boek, en bij de Expert een koptelefoon, dan zijn dat toch óók boodschappen? Toch lijken dat soort boodschappen geschaard te worden onder de algemene categorie alles wordt duurder. En niet onder de categorie boodschappen worden duurder.

(En voor wie het zich afvraagt: ja, ook de prijs van de grote en de kleine boodschap stijgt mee. Via de hogere rioolheffing).