Woord van de dag: Herinnering

Waar ik de kriebels van krijg, is als mensen poezelig aankondigen dat ze herinneringen gaan maken. Dan bedoelen ze bijvoorbeeld dat ze hun kinderen meenemen naar de Efteling, dat ze een safari-beleving in Kenia hebben geboekt, of dat ze als pasgetrouwd stel een cursus duiken gaan volgen. Nog meer kriebels krijg ik van mensen die klagen dat ze door de corona-maatregelen geen herinneringen meer kunnen maken. Blijkbaar gaat het bij dit fenomeen alleen om de leuke kanten van het leven. Hoewel de term herinneringen maken vrij recent lijkt te zijn, is het concept op zich niet nieuw. Onder andere Aziatische toeristen zijn er al jaren heel bedreven in. Op Schiphol de touringcar in, op Kinderdijk eruit, klik-klik met je camera, en hoppa de touringcar weer in naar de Keukenhof voor hetzelfde ritueel. Van oudsher dé manier om efficiënt herinneringen te maken.