Woord van de dag: Rewilding

Woord van de dag: Rewilding. Met rewilding creëer je nieuwe natuur of herstel je oude wildernis. Bijvoorbeeld door landbouwgrond om te vormen tot natuur. Of door verdwenen soorten in een gebied te herintroduceren. Bewust herstel van wat ooit was.

In dat opzicht is er een parallel met de trend die homesteading heet: teruggaan naar een zelfvoorzienend bestaan, bij voorkeur in een boerenhoeve. Leven als Laura van het Kleine Huis of Anne van het Groene Huis (alleen dan wel met wifi). Voor veel mensen een ideaal.

Het spreekt voor zich dat homesteading het authentiekst voelt in de middle of nowhere. Er zou dus een mooie synergie kunnen ontstaan. Eerst een gebied rewilden en er dan een homestead naast zetten. Maar een boerderijtje met een flinke lap grond is niet voor iedereen weggelegd. Terwijl homesteading in de tijd van Laura en Anne een gebruikelijke way of life was, is het nu vooral voorbehouden aan de happy few.