Woord van de dag: Voor-hem-en-haar

Wat als je kappersafspraak twee dagen na het begin de lockdown stond gepland? Dan wordt het aanmodderen met een pakje haarverf uit de drogist. Ik koos een mooie kastanjebruine tint en waste mijn haar uit met de bijgeleverde shampoo. Die had een onverwachte geur. Hij rook doordringend naar mannendeodorant. Cognitieve dissonantie! Op de verpakking had immers een vrouwenhoofd gestaan. Sterker nog, op álle pakjes haarverf van de drogist staan vrouwen. Nooit een man.

Enig googelen leert dat er wel degelijk herenhaarverf bestaat. Dat is heel discreet via webshops te verkrijgen. Nu het knotje-bovenop-je-hoofd en typisch mannending is geworden, lijkt me dat er ook volop momentum moet zijn om het taboe op herenhaarverf te doorbreken. Om te beginnen kan er op de pakjes haarverf bij de drogist misschien een genderneutraal hoofd komen te staan (met een genderneutraal knotje). Voor hem en haar.