Woord van de dag: Lifehack

Lifehacks zijn razend populair. Op de social media stikt het ervan. Hoe hebben we ooit zonder gekund? Maar het klinkt zo overdreven dramatisch. Ik stel me er bijvoorbeeld meteen bij voor dat je over de rand van de Grand Canyon valt en je nog net met één hand kan vastgrijpen. Daar hang je dan. Je begint grip te verliezen, nog luttele seconden en je zult te pletter storten. Op zo’n moment vertrouw je op een lifehack: het opvouwbare parapluutje dat je altijd in je achterzak hebt zitten. Met je vrije hand weet je het te pakken te krijgen en open te klappen. Je gebruikt het als parachute en zweeft omlaag. Gered! Maar dingen als “de beste lifehacks voor een schone badkamer” of “5x lifehack voor een natuurlijke haarroutine”… Sorry hoor, dat voelt gewoon als een enorme anti-climax.