Woord van de dag: Value pack

Een reclamewoord dat me al tijden intrigeert, is value pack. Tegenwoordig staat dat op de verpakking van een heleboel producten. Ook op de wattenschijfjes van EUR 1,19 zoals ik vanmiddag bij de drogist ontdekte. Maar wat betékent dat nou eigenlijk precies, een value pack? Wordt er soms mee bedoeld dat er meer in de verpakking zit dan anders?

Ik heb mijn value pack eens goed bekeken. Er zitten 120 wattenschijfjes in. Hoeveel dat er extra zijn ten opzichte van een normal pack, staat er nergens op vermeld. Blijkbaar is 120 stuks toch de gewone hoeveelheid, en zit de waarde ‘m dus niet in een tijdelijk voordeel.

Gaat het er dan om dat de schijfjes zelf van bijzondere waarde zijn? Misschien is dat het inderdaad. Want hoewel die luttele EUR 1,19 anders doet vermoeden, zijn ze dat zeker. Ze zijn ongetwijfeld op een klimaatonvriendelijke manier geproduceerd, met een zee aan bleekmiddelen, door mensen die per dag met minder moeten rondkomen, dan wat ik voor dat value pack neertel. Dus ik kan er maar beter voor zorgen dat ik ieder schijfje ten volste benut. Dan is dat alles tenminste niet helemaal voor niets geweest.