Woord van de dag: Grijzernij

Wat ik nooit zo goed begrijp: wij Nederlands kicken op de zomer. We verafgoden dat seizoen zowat. Er hoeft in de lente dan ook maar één straaltje zon te zijn, en we zitten direct halfnaakt op het terras (al dan niet naast de heater). Dus je zou ook denken dat wij Nederlanders ook heel erg van de andere dingen houden die bij de zomer horen. Van bloemen, van licht, van kleur!

Maar niets is minder waar. In de gemiddelde nieuwbouwwijk zien de tuinen er zo uit: grijze tegels, grijs grint, grijs meubilair, een grijze parasol, een schuurtje van grijze houtlook. Ook zijn nog steeds grijze tuinafscheidingen van kooisteen gewild. Of anders schuttingen die zijn opgetrokken uit grijze betonplaten. Gelukkig hangt er vandaag ook nog wel ergens een rood-wit-blauwe vlag. In ieder geval een béétje kleur in al die grijzernij.