Woord van de dag: Dankjewel

Er moet me iets van het hart. Ik hoor zoveel mensen zeggen dat ze blij zijn dat het jaar er bijna op zit. Dat ze 2020 zo snel mogelijk achter zich willen laten. Gezien de omstandigheden klinkt dat logisch, maar eigenlijk is het niet helemaal eerlijk tegenover 2020. Want net zoals jij er geen invloed op hebt met welke kleur ogen je geboren wordt, zo heeft een jaar er geen enkele invloed op wat er gedurende zijn looptijd gebeurt. 2020 kan er niets aan doen dat er tijdens zijn looptijd een virus is gemuteerd tot een vervelende variant. 2020 kan er niets aan doen dat wij dat virus met ons reisgedrag binnen no time over de hele wereld hebben verspreid. En 2020 kan er al helemáál niets aan doen dat het ons niet lukt om het onder controle te brengen. Het is voor 2020 al verdrietig genoeg dat mensen 2020 zijn gaan associeren met ellende. Daarom zeg ik tegen 2020: Dankjewel dat je er was. Je was even waardevol als alle andere jaren die er zijn geweest, en die nog zullen komen.