Woord van de dag: Broodtrommelonrust

Vroeger, dat wil zeggen tot zo’n drie maanden geleden, nam ik iedere dag mijn lunch mee naar kantoor. Die bestond uit belegde bammetjes die ik de avond van tevoren bereidde en met broodtrommeltje en al in de koelkast bewaarde. Natuurijk zijn bammetjes lekkerder als ze niet eerst een nacht in de koelkast hebben gelegen. Maar ik ben zo iemand die altijd te laat uit bed komt en altijd te lang onder de douche blijft staan. Kortom: haasten. ’s Avonds gesmeerde bammetjes vind ik daarom al jaren een acceptabel compromis. Maar sinds ik thuis werk, gaat het anders. Rond het middaguur bereid ik mijn lunch vers in de keuken. Het broodtrommeltje staat al weken in de kast te niksen. En toch… toch zit het broodsmeerritueel er zo ingeramd, dat ik iedere avond om elf uur het vervelende gevoel krijg dat ik iets aan het vergeten ben. Woord van de dag: Broodtrommelonrust.