Grote meisjes


Grote meisjes is een verhalenbundel met elf korte verhalen voor volwassenen. Maar ze zijn ook prima leesbaar voor middelbare scholieren (bijvoorbeeld voor je leeslijst), want ze zijn toegankelijk en compact. Vaak gaan ze over jonge mensen. Deze bundel is uitgekomen als onderdeel van de Extaze-reeks. Sommige verhalen had ik al, andere heb ik speciaal voor deze uitgave geschreven. 

Ondanks het kleine formaat van dit boek, kun je niet om het knalroze omslag heen. En dat is maar goed ook, want het is een heerlijk verrassend boek vol sterke korte verhalen ~ Lezersrecensie

De personages in Grote meisjes ervaren het leven als een jas die net een maat te groot is. Bijvoorbeeld de geadopteerde Shalisa uit het verhaal Oerend Spijt. Zij probeert een verbroken band te herstellen nu het nog kan. Oerend spijt is een van mijn eigen favorieten uit de bundel.

In een ander verhaal denkt Ramona terug aan de tijd waarin ze de vader van haar zoontje nog ieder weekend zag. Maar nu ziet ze alleen nog zijn vrouw: iedere zaterdag komt ze haar bij de scouting tegen. Ramona probeert haar te ontlopen. Maar dat is niet makkelijk, want hun kinderen zijn elkaars beste vrienden geworden. De jongens weten zelf alleen niet dat ze halfbroers zijn.

Alle personages in Grote meisjes hakken op cruciale momenten knopen door. Ook Ramona neemt haar eigen beslissingen. Voor zichzelf en voor haar zoon. “Want al gebroken is, hoeft niet nog verder kapot,” denkt ze. “Of toch?”

Jouw mening

Heb je Grote meisjes gelezen? Wat vond je ervan?
Laat een review achter op Hebban of Goodreads!

Ik wil dat boek!

Grote meisjes is te koop bij de boekwinkel bij jou in de buurt. Online kun je de bundel bij alle boekwinkels met een webshop bestellen. Of via uitgeverij In de Knipscheer. Grote meisjes is ook te leen bij verschillende bibliotheken in Nederland en België.

ISBN 978 90 6265 941 8

Een verhalendebuut met ijzersterke verhalen over zachte en kwetsbare mensen

Lezersrecensie

Grote meisjes in Gademann Grasduint, de wekelijkse boekenrubriek van René Gademann. Bekijk de uitzending op YouTube.
Interview over Grote meisjes in de studio van schrijversschool ScriptPlus. Bekijk de uitzending op YouTube.